• ganoderma ganoderma-text NA KITAJSKEM JO ŽE VEČ TISOČ LET

  OBRAVNAVAJO KOT ZELO

  UČINKOVITO ZDRAVILNO RASTLINO.
  ZDRAVILNA RASTLINA

  KATERA NIMA STRANSKIH UČINKOV

  NITI PO DOLGOTRAJNI UPORABI.
  IZBOLJŠA OSNOVNO STANJE
  ORGANIZMA, IMA SAMOZDRAVILNO MOČ.
 • ganoderma ONE DRAGON MODEL CELOTEN PROCES, OD PROIZVODNJE
  DO PRODAJE, JE V ROKAH PODJETJA.
 • ganoderma URESNIČI
  SVOJE SANJE Z DXN!
  VZTRAJAJ ZA SVOJE ZDRAVJE! BODI MATERIALNO NEODVISEN! ŽIVI NA VIŠJEM ŽIVLJENJSKEM NIVOJU! URESNIČI SEBE!
video PRIDRUŽITE SE
SEDAJ!
2018 februar
pon tor sre čet pet sob ned

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

 

 

Prijava na obvestila

Ime:

E-mail:

Informacije o izdelku
Poslovna priložnost

Vnesi besedo!

captcha
Za novo besedo!

POKLIČEMO VAS!

Če bi se o poslu raje z mano ali z mojimi sodelavci pogovorili osebno, nam prosimo napišite svoje
Ime:

 

Please enter your country code next to your phone number!

telefonsko številko:

 

Skype naslov:

 

ali e-mail naslov:

 

and type the word!

captcha
Get a new text!

 

maj

1

DXN Life Magazine

1. maj 2017 ponedeljek

DXN Life European Edition Magazine

 

Lep pozdrav vsem, na povezavi http://dxnlife.eu/ si lahko preberete 12. številko revije DXN Life. Želim vam lep dan! :)

 

DXN Facebook Share Share on Facebook

jan

29

DXN presentation in UK

29. januar 2016 petek

DXN presentation in UK

DXN Facebook Share Share on Facebook

nov

21

Promocija

21. november 2014 petek

DXN Facebook Share Share on Facebook

okt

10

Zdravilne gobe - Resasti Bradovec (Hericium erinaceus)

10. oktober 2014 petek

 

 

Že pred tisoči let so gobe uporabljali za zdravljenje najrazličnejših zdravstvenih tegob tako pri nas na stari celini, kot tudi povsod drugod po svetu. Dandanes je med vsemi vrstami gob znanih par ducatov, med katerimi je vredno omeniti predvsem pisano ploskocevko (Trametes versicolor), svetlikavo pološčenko (Ganoderma lucidum), šitake (Lentinula edodes), veliko zraščenko (Grifola frondosa), resastega bradovca (Hericium erinaceus), brazilski kukmak (Agaricus blazei) in glavatce (Cordyceps sp.).

 

Lion's Mane

 

Hericium erinaceus ali resasti bradovec je cenjena jedilna in medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobičajna oblika je navdihnila občudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali z nenavadnimi imeni: levja griva, opičja glava, opičja goba, medvedova glava, bela brada, ježasta goba, resasti bradovec... Na japonskem je znana predvsem kot Yamabushitake, na kitajskem pa jo imenujejo Shishigashira - "levja glava" in Houtou - »otroška opica«.


Glavne sestavine gobe Hericium erinaceus 

Med aktivne komponente gobe resasti bradovec štejemo za gobe tipične beta glukane. Tako imenovani HEP3 sodi med farmakološko bolj zanimive 1-3D-beta glukane. V tej gobi najdemo tudi fitosterine, kot sta beta sitosterol in ergosterin. Goba Hericium erinaceus vsebuje esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (Zn, Fe, Se, Ge itd.), niacin, biotin, vitamin D, kot tudi različne polisaharide in polipeptide.

Zaradi kvalitetne aminokislinske sestave ima goba Hericium erinaceus, v primerjavi z drugimi jedilnimi gobami (šampinjoni, ostrigarji in šitake), najvišjo biološko vrednost in je zato pri vegetarijanskem načinu prehranjevanja kakovosten nadomestek mesu.

 


Zaradi njenega delovanja na živčni sistem jo imenujejo »naravna hrana za nevrone«, saj snovi, ki jih vsebuje (erinacin, ki pospešuje izločanje faktorja za rast živcev), pomagajo pri regeneraciji živcev, nastalih zaradi fizičnih poškodb ali pa različnih nevrodegenerativnih obolenj.

 

neurons

 

 

Določena znanstvena dela, v katerih so preučevali gobo resasti bradovec (Hericium erinaceus), jo uvrščajo med potencialne rešitve za odpravljanje demence in Alzheimerjeve bolezni. V praksi se prav tako obnese pri avtoimunih boleznih kot so multipla skleroza, fizične in bolezenske poškodbe živcev (išias, možganska kap) in gastritis (učinkovit je proti bakteriji H. pylori). 

Prav tako pa resasti bradovec vsebuje erinacine, ki dokazano delujejo proti na antibiotike odpornim bakterijam (MRSA). Učinkovit je tudi pri prebavnih težavah (pri zgagi, težavah z želodcem in vnetju črevesja, celo pri raku na prebavilih).

 

lions mane DXN

 

DXN Facebook Share Share on Facebook

feb

23

CORDICEPS SINENSIS - živo zlato

23. februar 2014 nedelja

 

 

Kitajski zdravilci so učinke Cordycepsa poznali že več tisoč let, uporabljali pa so jo kot tonik za povečevanje libida in splošne vitalnosti, vendar so študije pokazale, da je to samo ena od učinkovin te čudežne gobe.

Cordyceps sinensis je redka Kitajska goba, ki uspeva na višini nad 3000 metri v varnem zavetju Himalaje. Cordyceps v svojem bistvu ni goba, temveč zapletena združba parazitov dveh organizmov – ličinke in gobe. Podobna je živemu bitju, hkrati pa lahko pripada flori. Pozimi živi kot micelij (podgobje), gibljejo se le dlačice, ki jih pred poletjem privlečejo na površje in se v celoti spremeni v gobo. Askospora glive se poleti naseljuje na ličinke metulja in v celoti zaživi kot parazit. Takšen vdor žuželko počasi ubije in telo cordycepsa zraste neposredno iz trupla žuželke. Ta nato raste dokler ni dovolj razvit da izpusti novo generacijo spor na bližnje žuželke. Kljub naštetemu Cordyceps človeku ni nevaren.

 

Delovanje Cordycepsa

Cordycepsu obstaja 77 makro in mikro elementov, 80 vrst encimov, 18 aminokislin (vse bistvene), mogočni antioksidanti, beta karoten, vitamina E in C, minerali kot so: Selen, Cink, Molibden, Krom, Baker, Bor, Koencim Q 10, imunomodulirajoči polisaharidi in nenasičene maščobne kisline.

Zaradi vpliva na živčni endokrini regulatorni sistem stimulira sproščanje hormonov iz skorje nadledvične žleze in tako preprečuje simptome stresa, kar je tudi razlog, da pripomore k zvišanju spolne aktivnosti in plodnosti, posledično zmanjšuje motnje erekcije in pomanjkanje libida ter deluje kot učinkovito sredstvo proti depresiji.

Učinkovine, ki jih vsebuje Cordyceps, stimulirajo imunski sistem ter imajo protibakterijsko kot tudi protitumorno delovanje. Dokazani pa so tudi njegovi antibiotični učinki, pri čemer ne uničuje telesu koristne mikroorganizme, kot je to znano za kemično ustvarjena antibiotična zdravila.

Zaradi očitnega zvišanja aktivnosti obrambnih celic in makrofagov, krepi naravno imunsko odpornost, kar je še posebej pomembno pri zdravljenju pacientov z rakavimi obolenji ter Aidsom. Hkrati lajša stranske učinke kemoterapije ter je učinkovit pri zdravljenju gripe.

Poleg vitaminov in elementov v sledovih vsebuje tudi esencialne aminokisline in polisaharide. Posebno priljubljen je predvsem med športniki, saj pomaga pri zviševanju vzdržljivosti in moči, hkrati pa pripomore pri hitrejši regeneraciji mišic po napornih treningih, saj zmanjšuje kopičenje mlečne kisline v mišicah in tako varuje pred bolečinami.

Zaradi pozitivnega učinka na dihalne organe in srce pripomore k še boljši telesni vzdržljivosti, poleg tega pa pomaga telesu k učinkovitejši porabi energije, poveča pretok krvi in posledično pomaga k izboljšanju prevzema kisika v telo. Dokazano je, da zvišuje celično energijo za več kot 55%. Njegova antioksidativna aktivnost zmanjšuje telesno utrujenost.

Nepogrešljiv je pri bolnikih s srčno-žilnimi obolenji, saj zaradi močnega vpliva na regulacijo holesterola v krvi (zmanjšuje raven “škodljivega” LDL holesterola in zvišuje raven “koristnega” HDL holesterola), zmanjšuje tovrstna tveganja.

Preprečuje tudi zastajanje žolča in fibrozo jeter, povišuje občutljivost celic na inzulin in tako pripomore k uravnovešenemu nivoju inzulina v krvi. Zaradi pozitivnega delovanja na jetra ga dodajajo tudi antivirusnemu zdravilu lamivudinu, skupaj z drugimi medicinskimi gobami, saj naj bi kot takšna mešanica izboljševala jetrne rezultate pri bolnikih z kroničnim hepatitisom B in C. Z njegovim rednim uživanjem se zviša tudi mentalna storilnost in vztrajnost pri premagovanju vsakodnevnih problemov. Z antioksidativnim učinkovanjem in diuretičnim učinkom vpliva na razstrupljevanje telesa. Pomaga pri revmi, motnjah pri presnovi maščob, prekomerni teži, strahu, nemirnosti, bronhitisu, kronični utrujenosti in sindromom izčrpanosti, izboljšuje celično presnovo ter zmanjšuje občutek mraza.

 

Danes v razvitem svetu Cordyceps najpogosteje uživata dve skupini porabnikov:

 • športniki in
 • ljudje v jeseni življenja.

Športniki so planili po preparatih s Cordycepsom po razvpitem uspehu Kitajske reprezentance na državnem prveImagenstvu leta 1993, ko je bilo postavljenih 9 svetovnih rekordov, ki so občutno odstopali od prej doseženih rezultatov. Sprva so vsi posumili na jemanje nedovoljenih poživil, ko je trener izdal zdravnikovo skrivnost o jemanju Cordycepsa.

 

Starejši ljudje ob jemanju Cordycepsa dobijo večjo življenjsko energijo, enostavno »oživijo«, vrne se jim moč, oz razbremenijo telo nekaterih tegob, povezanih s procesom staranja.

Vsak človek je seveda individuum in ni enakega zdravila za vse, vendar pa obstaja dejstvo, ki ga potrjujejo raziskave in praksa, da se Cordyceps lahko uživa v vsaki priložnosti, v vsakem starostnem obdobju, saj z enako jakostjo krepi imunski sistem. Vse to daje gobi Cordyceps sinensis poseben pečat.

Uživanje preparatov z gobo Cordyceps sinensis se priporoča tudi popolnoma zdravim osebam, saj si tako krepijo imunski sistem in jačajo organizem.

 

Ko se v Himalajo naseli pomlad, prebivalci odložijo delo, otroci prekinejo s poukom in vsi skupaj se odpravijo na »lov« za gobo – gosenico, ki jo tam poimenujejo tudi »živo zlato«

Sicer pa se popolnoma upravičeno tako imenuje, saj cena za gram najkvalitetnejše snovi gobe doseže tudi 24 Eur. Zato je nabiranje in shranjevanje podvrženo strogi kontroli, saj se cena v nadaljnji prodaji dvigne do trikratne vrednosti. »Trgatev« gobe Cordyceps sinensis traja v obdobju med mesecem aprilom in avgustom, vendar ne več, kot dva tedna.

Goba Cordyceps sinensis je še pred kratkim pomenila statusni simbol novopečenih bogatašev v Shanghaiju, Honkongu…, saj so prav oni težili k visokim starostim in dolgotrajni spolni moči.

 

Izčrpavajoče nabiranje

Goba Cordyceps sinensis potrjuje svojo vrednost tudi zaradi težavnostnega nabiranja. Na Himalajskih planotah, nad 3500Image m nadmorske višine, v visoki travi, pod zemljo, jo opazi le budno in izurjeno oko specializiranih nabiralcev, ki se prav posebej pripravijo na obred.

To je težaven, vendar časten obred in prav zaradi tega vzdržuje Cordyceps visoko ceno na trgu. Včasih si ga je lahko privoščilo le kitajsko plemstvo in cesarji, danes pa predstavlja nepogrešljiv element tradicionalne kitajske medicine.

Nabiralci na himalajskih planotah letno naberejo do nekaj ton gobe – gosenice. Postavijo si šotorišča ali lesene kolibe, ves živež in ostale življenjske potrebščine morajo prinesti s seboj, saj so najdišča Cordycepsa visoko na planotah, daleč od vseh naselij.

V zadnjem času policija ne dopušča več prostega nabiranja in tako morajo prebivalci – nabiralci plačevati razne takse in dajatve od 1 do 10 Eur, ki se nam sicer zdijo nizke, vendar pa tamkajšnjemu prebivalstvu pomenijo celo bogastvo.

Iskanje gobe je izjemno naporno! V težkih pogojih morajo nabiralci s preciznim postopkom iskati ekstremno male plodove in še ti se skrivajo pod zemljo. Potreben je oster vid, visoka stopnja potrpljenja in dobro poznavanje terena.

Nabiralci se strinjajo, da so otroci najuspešnejši nabiralci, saj imajo najbolj oster vid, oči pri tleh in »še bog jim pomaga«.

Plod uspeva le na himalajskih planotah pokrajin Tibet, Nepal, kitajskih provinc: Sichuan, Gansu, Hubei, Zheijang, Shanxi, Guizhon, Qinghai in Yunnan.

DXN Facebook Share Share on Facebook

© Copyright DXN Europe 2009.